Paradicsomos feltét8szelet Bagett 6db Nagyobb fürtös paradicsom 10db Kisebb koktélparadicsom 1gerezd Fokhagyma
Túrókrém250g Túró 3ek Tejföl
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
Friss bazsalikom
Olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A paradicsomokat felszeleteljük, felkockázzuk vagy éppen összeroppantjuk és egy tálba tesszük. (Ez azért fontos mert a tálalásnál izgalmasabb a látvány). A fokhagymát belereszeljük, majd megsózzuk és friss bazsalikom leveleket tépünk hozzá (ha már bruschetta-akkor olaszosan fűszerezünk). Végül jó minőségű olívaolajat adunk hozzá és összekeverjük az alapanyagokat.
Felhevítünk egy serpenyőt olívaolajjal és megpirítjuk a szeletekre vágott bagettet. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a túrót és a tejfölt összekeverve- rátesszük a szeletekre, majd a friss paradicsomos töltelék is rákerül.
Tálalás
Ízlés szerint bazsalikom levelekkel díszíthetjük, vagy grillezett paradicsom darabokkal ízesebbé, látványosabbá.
GASZTROTIPP
Egy könnyű mozdulattal meggrillezhetjük a zöldségeket a tálaláshoz, illetve egy különleges karamellás ízvilágot kölcsönözhetünk nekik.