Keksz20dkg Liszt 15dkg Lurpak enyhén sózott vaj 1csipet Porcukor 1tk Só 1tk Kakukkfű 1tk Bazsalikom 1tk Oregánó
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Díszítés:
Friss fűszernövények
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral és a fűszereket, hozzáadjuk szobahőmérsékletű vajat, gyors mozdulatokkal kézzel összegyúrjuk.
Ha a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Pihentetést követően körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk, villával megböködjük, majd tetszőlegesen kiszaggatjuk. Minden darab közepébe egy friss fűszernövény darabot nyomunk.
Majd újra visszatesszük a hűtőbe 15 percre.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, egymástól három-négy centi távolságra.
Előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
Akkor jó, ha a széle elkezd pirulni. Eleinte kissé nyersnek tűnik, de amire kihűl, teljesen megszilárdul.