Sütőtökös lecsó1db Kis sütőtök 1db TV Paprika 2db Paradicsom 2db Nagyobb zsemle 1db Vöröshagyma 1kk Őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. 220 fokos előmelegített sütőben a kockákat elősütjük. 15-20 percig.
Felvágjuk a hagymát nagyobb kockákra. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott májat. 80 % - osra készítjük el, mert utána úgyis megsül a sütőben. Nagyjából 5 percig pirítjuk.
Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A máj, ha elég vizet enged magából, akkor nincs szükség plusz folyadékra. Ha nem enged elég vizet, öntsünk alá egy 1 dl vizet. Forraljuk vissza a szaftját, úgy, hogy sűrű legyen.
A zsemlének a kalapját levágjuk, majd határozott mozdulattal benyomjuk a belsejét. A májat beletöltjük a zsemlébe. Tetejét kápia paprikával megszórjuk.
Betesszük a sütőbe 180 fokon 10 pecig, a zsemle teteje nélkül.
Addig elkészítjük a tökös lecsót. A hagymát, fokhagymát megdinszteljük. Mehet bele a nagyobb kockákra vágott paradicsom és a tölteni való paprika is. Lepirítjuk.
Hozzátesszük a sütőtök kockákat. Sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük.