Ízlés szerint só, bors
Friss petrezselyem
Friss gyümölcsök
Lime
ELKÉSZÍTÉS
MÜZLI SZELET ( 4 főre)
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
Egy nagy tálba keverjük simára a szőlőmag olajat, a mézet, és a vanília őrleményt.
Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a durvára vágott magvakat, az összeaprított aszalt gyümölcsöket és tegyük hozzá a kókuszreszeléket és a mandulalisztet.
Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz úgy, hogy az utóbbi bevonatot képezzen rajta.
Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’masszánk’’.
Addig süssük, míg szép aranybarna színe lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük.
Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből, úgy, hogy fejjel lefelé fordítjuk és a sütőpapírt mihamarabb húzzuk le róla.
A fehér csokoládét egy kisebb edénybe megolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsurgatjuk vele a müzlit.
Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjunk belőle. 5 napig légmentesen zárt tároló edényben eláll.
UBORKA ROLL, EZT MINDENKI IMÁDNI FOGJA (4 főre)
Az avokádót kettévágjuk kiszedjük a magját és egy kanál segítségével kiszedjük a húsát. Egy villával összetörjük és belekanalazzuk a majonézt, rácsepegtetünk pár csepp lime-ot, és egy fokhagymanyomó segítségével beletörjük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk végül friss petrezselyemmel még üdébbé tesszük és összedolgozzuk.
A kígyó ubikat mandolin vágóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk (ha, nincs mandolin vágótok, teljesen szuperül működik krumplihámozóval is, a lényeg, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk)
Egy egyenletes felületre kiterítjük az uborkákat, úgy, hogy félig egymásra lógjanak. Az uborkára mehet a pulykamell sonka, amire rákenjük az avokádókrémünket, végül a sajttal is beterítjük.
Most jön a feladat „legnehezebb” része, az uborkát óvatosan felgöngyöljük, lehetőleg minél szorosabbra és 1- 1,5 centis cikkekre szeleteljük. Egy fokpiszkálóval átszúrva már mehetnek is a dobozba.
NEM A MEGSZOKOTT VASÁRNAPI RÁNTOTTHÚSOS SZENDVICS (2 főre)
A túrót a joghurttal, a kaporral és az apró kockára vágott uborkával elkeverjük, adunk hozzá egy csipet sót és borsot.
Az egyik szelet kenyeret kiterítjük és jöhet a rétegezés. Alulra mehet a saláta, lilakáposzta, aztán a házi kapros-uborkás túrókrém, majd mindenki kedvence a RÁNTOTT HÚS és végül még egy levél saláta és ezzel el is készült a kis csoda szendvicsünk.
GASZTROTIPP
A müzliszeleteknél könnyíti a felvágást, ha előtte hűtűbe tesszük, így szép egyenletes formákat tudunk vágni belőle.