TÉSZTA15dkg Vaj 6ek Méz 2dl Kefir 2dl Görög joghurt 25dkg Liszt 15dkg Teljes kiőrlésű liszt 5ek Mogyoróvaj 15dkg Meggydzsem 1csomag Vaníliás cukor 2db Tojás 1kk Sütőpor 1csipet Só
Zab ropogós8dkg Zabpehely 3ek Teljes kiőrlésű liszt 2ek Barnacukor 1tk Őrölt fahéj 5ek olvasztott Vaj
ELKÉSZÍTÉS
Tészta:
Egy keverőtálba tesszük a tojásokat, a vajat, a mézet és elkezdjük lassú fokozaton keverni.
Hozzáadjuk a kefirt, a joghurtot, a lisztet és a teljes
kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót.
Amikor elkészült a massza, egy kézi habverő segítségével
nagy mozdulatokkal belekeverjük a mogyoróvajat úgy, hogy márványos maradjon.
Muffin formákba adagoljuk a masszát, amit papírral
kibéleltünk, és mindegyik tetejére egy kis kanál meggy dzsemet teszünk.
Zab ropogós
A zabpelyhet, a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a barna cukrot
és a fahéjat az olvasztott vajjal összekeverjük.
A muffinok tetejére tesszük.
185 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a MEGGYLEVESTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)