Panna Cotta500ml Tejszín 200ml Tej 15dkg Ruby csoki 8dkg Barnacukor 1db Vaníliarúd 1csipet Só 4db Lapzselatin
Pezsgőhab4db Tojássárgája 10dkg Cukor 2dl Pezsgő
Díszítés10db Eper
ELKÉSZÍTÉS
PANNA COTTA:
A vanília rudat félbevágjuk és kikaparjuk a magját. Egy lábasban a tejet, a tejszínt az előbb előkészített vaníliával és a csipet sóval elkezdjük lassan melegíteni. Nem szabad felforralni, de fontos, hogy forróra hevítsük. Amikor forró, akkor beletesszük a barnacukrot és a csokit majd folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvadnak és végezetül hozzáadjuk a lapzselatint is, hogy az is elolvadjon.
Ha kész, levesszük a tűzről és poharakba töltjük. Ha kihűlt a panna cottánk, akkor a hűtőbe tesszük őket.
PEZSGŐHAB:
A pezsgőhabot érdemes csak a tálalás előtt elkészíteni.
A tojásokat a cukorral elkezdjük habosítani, majd ezt a gőz felett folytatjuk és hozzáadjuk a pezsgőt. Addig habosítjuk, amíg a háromszorosára nő a hab, majd ezt kanalazzuk a már kihűlt panna cottára.
DÍSZÍTÉS:
Az epreket megmossuk, szeletekre vágjuk és a hab tetejére tesszük.