Egy edényben, közepes lángon a hagymát olajon megpároljuk, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk a sárgarépát és a fokhagymát. Kevergetjük 2 percig. Hozzáadjuk a reszelt gyömbér húsát és a citrom héját, levét.
Hozzáadjuk az alaplevet. Miután felforrt, letakarva 20 percig főzzük gyöngyözve, amíg a répa megpuhul.
Egy turmixgépbe beleöntjük az edény tartalmát. Majd a tűzhelyre visszatéve tejszínt öntünk hozzá.
A levest az edénybe visszatesszük, hogy egyszer még felforrjon, majd vegyük le a tűzről.
Tálalás
Tálaláskor ízesíthetjük sóval, borssal vagy mézzel.
A pattogatott kukoricát, miután kipattogott, serpenyőben hevített vajjal és apróra vágott rozmaringlevéllel összeforgatjuk.