A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a mézet, a tojássárgáját és az apróra vágott bazsalikomleveleket.
Egy habverő segítségével kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd 3 részletben óvatosan – figyelve, hogy ne törjük szét – beleforgatjuk a túrós masszába és mehet is a hűtőbe min. 20 percig.
A lehűlt masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben 6 percig főzzük.
Végül beleforgatjuk őket a durvára tört kukoricapehelybe.
EPERKRÉMLEVES
Az összes hozzávalót egy turmixgép segítségével összeturmixoljuk, és már készen is van a tökéletesen krémes levesünk.
Tálalás
A gombócokat a tányér közepére helyezzük, majd felöntjük a krémes levesünkkel és friss bazsalikom levéllel díszíthetjük. A porcukrot a tetejéről el ne felejtsd! ;)
GASZTROTIPP
Édesítsük egy kis vanília rúd kikapart belsejével, hogy ízében még pompásabb levest tálalhassunk.