Díszítés250ml hideg Habtejszín 180g hideg Sűrített tej 2db Füge
Karamellszósz25dkg Cukor 15dkg hideg Vaj 200ml Tejszín 1csipet Só
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat habverő segítségével felverjük.
A porcukrot az olajjal összekeverjük és a tojásokhoz adjuk.
Hozzáadjuk az apróra felkockázott fügét, a diót, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt 25-30 cm átmérőjű torta karikába
tesszük és 180 fokon 30-35perc alatt készre sütjük.
A hideg tejszínhabot habverővel felverjük, majd fokozatosan
adagoljuk hozzá a sűrített tejet.
A felvert habot a kihűlt torta tetejére kenjük.
A
fügéket 4 részre vágjuk és feldíszítjük vele a tortát.
A cukrot lassú tűzön elkezdjük hevíteni és amikor barnulni
kezd hozzáöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a vajat.
Megvárjuk, amíg minden
felolvad és aranybarna színű lesz, majd egy csipet sóval ízesítjük.
Amikor kihűlt a karamellszósz meglocsoljuk vele a tortát.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a OLASZOS NAPSUGÁR TÉSZTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)