1. A csirkecombokat sóval borssal átdörzsöljük és egy lábasban kevés zsiradékon
lepirítjuk őket, majd ki vesszük és félretesszük egy tányérba.
2. Ugyanebben a hőálló lábasban felhevítjük az olajat és beledobjuk az apróra vágott
vöröshagymát. Amikor üvegesedni kezd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
3. 1-2 percig kevergetjük, majd beleöntjük a kis kockákra vágott paprikát, a reszelt
sárgarépát, a szeletekre vágott gombát és a zöldfűszereket.
4. Ha átpuhultak visszatesszük a combokat, és magas hőfokon jól összeforgatjuk az
egészet.
5. Ezután beleöntjük a bort és 5-6 percig főzzük, még az alkohol tartalma elillan.
6. Majd mehet bele az összevágott aszalt és sima paradicsom, a paradicsomlé, az egész
olajbogyó és a chilipehely.
7. Fűszerezze sóval, borssal és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc süsük fedővel
lefedve, majd 190 fokon fedő nélkül 10-15 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Durum tésztával és friss bazsalikommal tálaljuk.
Tápanyagtartalom*(1 személyre):
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2541,2 KJ/605 kcal 59 g 27,7 g 21,9 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.